Waarom je zou kunnen kiezen voor bitvavo?

Crypto beleggen zijn speciale platfoms voor. De giro bijvoorbeeld heeft aandelen als tesla, maar andere brokers hebben weer crypto. Om in crypto te beleggen kan er hulp worden ingeschakeld van yieldt. Hierbij wordt er een deskundige blik op de crypto markt voor een persoon gedaan, zodat diegene zelf met andere dingen bezig kan blijven of simpelweg minder risico loopt, want beleggen heeft een gegarandeerde risicofactor, alleen het kan beperkt worden door een zekere kennis. Bitvavo is een platform waarop succesvolle exchanges kunnen plaatsvinden omtrent digitale valuta. Hierop zijn 156 digitale valuta beschikbaar. Een bitvavo review geeft weer dat het kwa betrouwbaarheid ook goed zit en yieldt, deskundige, bevestigen dit. 

Voordeel en nadeel beleggen in crypto

Crypto valuta is digitaal, er is geen munt of briefgeld van en online kan er soms mee betaald worden. Het risicovolle aan beleggen in crypto is dat het geen intrinsieke waarde heeft, zoals bij een aandeel, waarbij iemand eigenlijk een stukje van het bedrijf bemachtigd. Er zijn overigens wel grote winsten mee te halen, het rendement kan ontzettend hoog oplopen bij crypto valuta. Dat hangt af van het vertrouwen van de beleggers, bij crypto is dit belangrijker dan waar dan ook. De keerzijde is dat bij weinig vertrouwen het zo weer daalt, en er zijn weinig mogelijkheden om dit in te schatten, wat bij aandelen wél het geval is. Bij aandelen kan er bijvoorbeeld gekeken worden naar hoe het bedrijf loopt, of er gekke dingen gebeuren, noem maar op. Bij crypto is een tweet van Elon Musk wellicht een van de belangrijkste bronnen. 

Waarom beleggen?

De rente is erg laag, waardoor geld op je spaarrekening niks oplevert, sterker nog, als er veel geld op staat lijdt een persoon zelfs verlies. Hierdoor kan het spaargeld wellicht beter belegt worden. Een heel veilig aandeel bijvoorbeeld heeft weinig rendement, maar ook weinig risico, hierdoor levert dat meer op dan het op de spaarrekening laten staan. Mocht er meer worden geïnvesteerd groeit het rendement en dan levert het wel degelijk wat op. Hierdoor is een investering lucratiever dan iets op de spaarrekening laten staan, het hangt er alleen vanaf wie het risico durft te nemen.