Boekhouding uitbesteden

Waarom een boekhouder belangrijk is voor jouw bedrijf?

Als je een bedrijf bent begonnen heb je vast wel iets gehoord over een boekhouder. Maar waarom is een boekhouder belangrijk? Moet je als onderneming wel of niet een boekhouder nemen? In dit artikel zullen we jouw meer informatie geven over waarom een boekhouder essentieel is voor jouw bedrijf. 

Administratie is verplicht

Als zelfstandige ben je verplicht om je financiële administratie op orde te hebben. Dit heeft als reden dat 

je moet belasting moet betalen over je verkopen, inkomsten en bezittingen. Om de juiste hoeveelheid belasting te kunnen bepalen heeft de belastingdienst inzicht nodig in jouw inkomsten. Als je onvoldoende inzicht kan aantonen, of een onjuist overzicht geeft kan dit je hoge boetes opleveren. 

Waarom een boekhouder

Een boekhouder is voor de meeste bedrijven niet verplicht, maar wel zeker handig. Aangezien het bijhouden van een administratie verplicht is kiezen veel  zelfstandige ervoor om dit uit te besteden bij een boekhouder. Maar waarom zou je de financiële administratie niet zelf doen? Ten eerste kost {een financiële administratie|de boekhouding|de boekhouding zelf| bijhouden veel tijd. En tijd is geld voor een ondernemer. De meeste ondernemers willen hun tijd zo efficiënt mogelijk benutten en niet hun uren besteden in dingen waar ze niet goed in zijn. 

Ook is voor de meeste zelfstandige boekhouden niet hun vak, hierdoor zullen er eerder fouten worden gemaakt die de zelfstandige een hoge boete kan opleveren. Door het uit te besteden bij een administrateur weet je zeker dat dit proces goed gaat. Als het niet goed gaat, heb je altijd iemand die je aansprakelijk kunt stellen. 

Als laatste vallen de kosten van een boekhouder onder zakelijke kosten. Deze kosten zijn aftrekbaar van je winst. 

Waar kan je een boekhouder vinden?

Een goede boekhouder kun je vinden op BoekhouderNu. Op boekhouder nu geef je je wensen door. Aansluitend koppelt BoekhouderNu jou met de meest geschikte boekhouder voor jouw bedrijf. Deze boekhouder neemt vervolgens contact met je op en brengt een offerte uit. BoekhouderNu stuurt jou wensen naar 4 boekhouders, hierdoor kun je ook 4 offertes ontvangen. Zo kun je voordat je je keuze maken eerst kritisch vergelijken.