Betekenis NFT

Wanneer je zoekt op; betekenis NFT, dan krijg je (in de meeste gevallen) de volgende uitleg: NFT ofwel Non Fungible Token is een token dat niet vervangbaar (non fungible) is. Het is dus een onvervangbaar en daarbij uniek token waarbij elk token zijn eigen waarde heeft. Maar een non fungible token is in feite een eigendomscertificaat van een uniek bestand of digitaal object, dat is opgeslagen op blockchain. Zolang het object of bestand maar digitaal is kan dat van alles zijn zoals:

·         Tekeningen,

·         Foto’s,

·         Video’s,

·         Gifjes,

·         Muziek,

·         In-game items,

·         Selfies,

·         Tweet

Een non fungible token maakt gebruik van blockchain waarmee iedereen kan zien wie de eigenaar is. Non fungible tokens zijn zo populair omdat deze erg lijken op de ‘traditionele’ verzamelobjecten Je kunt non fungible tokens dan ook het beste vergelijken met bijvoorbeeld ruilkaarten, handtekeningen, kunstwerken etc. met als enige verschil dat de tokens digitaal zijn.

Verschil tussen cryptocurrency en NFT’s

Cryptocurrency, zoals bitcoins, maken net als non fungible tokens gebruik van blockchain technologie. Daarom worden non fungible tokens ook wel verward met cryptocurrency. Maar blockchain is de enige overeenkomst tussen NFT’s en cryptocurrency. Cryptocurrency zoals bitcoins of Ethereum kun je gebruiken als betaalmiddel voor diensten of om iets te kopen. Zoals je hebt gezien bij betekenis NFT heeft een non fungible token ook een bepaalde waarde. Alleen kun je deze waarde niet gebruiken om er iets mee te kopen. Dit is te vergelijken met bijvoorbeeld een beeld dat je hebt. Als je iets wilt gaan kopen moet je het beeld eerst verkopen. Met het geld dat je ervoor krijgt, kun je een ander object of dienst kopen. Een non fungible token wordt dan ook meer gezien als verzamel object. Wat nu gebeurt, is dat er een levendige handel is in deze verzamelobjecten

Betekenis NFT verhandelen

Met de betekenis NFT verhandelen wordt bedoeld de handel die is ontstaan in non fungible tokens. Je kunt non fungible tokens zelf maken, kopen of verkopen. Het kopen of verkopen van non fungible tokens gebeurt op speciaal daarvoor bestemde Marketplaces zoals OpenSea of Rarible. Deze Marketplaces werken met cryptocurrency, digitaal geld. Dat betekent dat je, voor je kunt gaan handelen, eerst cryptocurrency in bezit moet hebben. Voor je cryptocurrency gaat kopen moet je wel eerst weten met welke cryptocurrency de Marketplace werkt. Zo werkt OpenSea bijvoorbeeld met Ethereum zodat je voor het verhandelen van non fungible tokens eerst Ethereum in je Wallet moet plaatsen. Wanneer je cryptocurrency hebt dan kun je een account aanmaken op een Marketplace en daar jouw non fungible token op plaatsen of op zoek gaan naar een mooi verzamelobject.

Hoe kun je het beste NFT’s bewaren?

Bij betekenis NFT heb je kunnen lezen dat een NFT een eigendomsbewijs is van een digitaal object. Maar hoe kun je een non fungible token nu het beste bewaren? Cryptocurrency worden bewaard in een online Wallet. Een non fungible token kan ook het beste bewaard worden in een online Wallet. Je kunt hierbij kiezen voor een software Wallet of hardware Wallet. De MetaMask Wallet is bijvoorbeeld een software Wallet. Een software Wallet heeft het grootste gebruiksgemak omdat je deze als extensie in je internetbrowser kunt gebruiken. Je kunt ook kiezen voor een hardware Wallet. Een hardware Wallet is een klein, los USB apparaat dat speciaal is gemaakt om cryptocurrency te beveiligen. Er zijn verschillende hardware Wallets te koop van verschillende merken. Een duurder apparaat biedt vaak meerdere opties, maar is zeker niet beter dan een goedkoper merk.