Lijfrente uitbetaling: De meest belangrijke tips op een rijtje

Een lijfrente uitbetaling moet jij zelfstandig afsluiten bij een beleggingsfonds en jij bepaalt zelf hoeveel jij wilt sparen. Dankzij een lijfrente uitbetaling hoef jij je geen zorgen te maken over het inkomen wat jij tot je beschikking hebt tijdens jouw pensioen.

Het belang van een goed pensioen opbouwen

Zal ik genoeg inkomen hebben om mijn pensioen mee door te komen? Deze vraag zullen veel mensen zich afvragen. Het is tenslotte niet eenvoudig om te weten hoe onze AOW uitkeringen er over 30 jaar zullen uitzien, hoe lang we zullen leven of hoeveel we in een maand zullen uitgeven als we klaar zijn met werken. Gelukkig zijn er genoeg manieren die jou kunnen helpen om deze zorgen minder te maken. Een van deze manieren is door een lijfrente op te bouwen. Een lijfrente uitbetaling wordt gedaan wanneer jij jouw pensioen bent begonnen en kan jou een extra inkomen geven.

Wat is een lijfrente

Een van de zorgen die jij wellicht zult hebben over hun pensioen, is dat je bang bent dat het geld snel opraakt. Een lijfrente uitbetaling kan ervoor zorgen dat je meer zekerheid hebt over het inkomen tijdens jouw pensioen. Een manier om een inkomen te hebben dat jou door jouw pensioen heen ondersteunt, is door een lijfrente te openen en op te bouwen. Een lijfrente uitbetaling wordt mogelijk gemaakt door een klein bedrag maandelijks, of een groot bedrag eenmalig, te verplaatsen naar een lijfrente fonds. Dit fonds wordt beschermd door een beleggingsfonds, zoals SynVest, en zij zullen zorgen dat jij jouw lijfrente uitbetaling ontvangt wanneer jij wenst. Jij kiest zelf een tijdstip in jouw pensioen om jouw lijfrente uitbetaling te laten starten. Dit kan direct hetzelfde jaar als dat jouw pensioen is begonnen, maar dit kan ook pas vijf jaar later.

Wat is het verschil tussen het pensioenfonds en een lijfrente

Een lijfrente kan een belangrijke rol spelen in het opstellen van een financieel plan voor jouw pensioen, vooral voor mensen die al een pensioen opbouwen door een pensioenfonds en al voorzien zijn van een stabiel spaarpotje voor het dagelijkse leven. Iedereen die woont en werkt in Nederland betaalt belasting. Een deel van de belasting die wij betalen zorgt ervoor dat wij tijdens ons pensioen een AOW uitkering ontvangen. Naast de AOW uitkering, wordt er ook een pensioenfonds opgebouwd. Wanneer jij in loondienst werkt voor een bedrijf wordt er al standaard een klein deel aan de kant gehouden van jouw maandelijkse salaris. Dit deel wordt door jouw werkgever toegevoegd aan jouw pensioenfonds. Een lijfrente uitbetaling zorgt ervoor dat jij, naast deze twee opties, een extra inkomen krijgt tijdens het pensioen.

Wat gebeurt er met jouw lijfrente als jij overlijd

Mensen met lijfrentes hebben een aantal keuzes voor hun lijfrente uitbetaling. De meeste kiezen om maandelijks een bedrag te ontvangen. Het kan zomaar gebeuren dat jij na een paar lijfrente uitbetalingen onverwachts overlijdt. Dan gaat het geld in principe altijd naar nabestaanden. Het deel van het oorspronkelijke bedrag dat niet aan jou is uitbetaald, zal worden doorgegeven aan de desbetreffende personen.