Zekerheid bij het investeren? Kies Diamant!

Investeren en beleggen staat gelijk aan risico lopen. Er zijn weinig investeringen die zeker geld opleveren en weinig beleggingen die gegarandeerd in waarde stijgen. Wil je meer zekerheid hebben bij het investeren van jouw kapitaal, dan zijn er uiteraard wel bepaalde onderliggende waarden die meer garantie bieden dan andere mogelijkheden. Dit gaat vooral op voor de investeringen in diamanten. Diamant wordt gezien als een relatief waardevaste investering en dat heeft natuurlijk onder andere te maken met de crisis van 2008. Waar de vraag grotendeels wegviel voor andere investeringen, waardoor de waarde ineens een flinke daling zag, bleef diamant stevig in haar positie staan en zag snel een waardestijging omdat het een goede toevlucht was. Dit was ook te zien bij Baunat, waar duidelijk meer interesse was voor de diamanten.

Een zeker product

Een Baunatdiamonds diamant is uniek. Aangezien diamanten voorzien zijn van een certificaat, is de echtheid van de diamant altijd te bewijzen en dit zorgt ervoor dat er altijd een intrinsieke waarde is. Dat moet ook wel: De vraag naar diamanten stijgt. In de industrie is de diamant populair vanwege de hardheid, en in verschillende culturen staat de diamant voor status en aanzien. Dat betekent dat de vraag daar alleen maar zal stijgen wanneer er meer geld is. Omdat Brazilië, China en India tot deze culturen gerekend worden, en de levensstandaard daar stijgt, is de kans dus aanzienlijk dat de schaarste van diamant alleen maar toe zal nemen. Letterlijk betekent dit dat het ideale moment van instappen gisteren al was.

Tijdens de crisis

Tijdens de crisis die in 2008 startte, was duidelijk te zien waarom diamant een zekere investering is. De waarde van veel van de producten en materialen op de internationale markt zakte ineen. Dat kon ook niet anders. Grote bedrijven en investeerders trokken het kapitaal terug en maakten een pas op de plaats. Er was geen geld om te investeren en het werd een kwestie van overleven. Dit gold ook voor de beleggers en mensen die geld wilden investeren om meer zekerheid te hebben. Deze mensen kozen voor diamant, omdat deze de waarde behield. Door de sterke vraag en het aanbod dat gelijk bleef, steeg de diamant in waarde op het moment dat de rest van de markt instortte. Een duidelijk teken, maar vooral een belangrijk signaal voor de mensen die willen investeren en geen risico willen lopen bij een economische crisis.

Hoe investeer je in diamant?

Je kunt ervoor kiezen om aandelen te kopen in de diamanten, maar je kunt er ook voor kiezen om zelf een diamant te bestellen en deze veilig op te slaan, samen met het certificaat. Welke manier van investeren bij jou past, is voornamelijk afhankelijk van het geld dat je wilt beleggen of investeren. Dat diamanten een interessante optie zijn, dat mag duidelijk zijn, zeker wanneer er op zoveel websites geschreven wordt over de zekerheid van deze investeringen en beleggingen. De stijgende waarde van de diamant, ook tijdens de crisis, laat meer dan eens zien dat het inderdaad een solide keuze is.