Financieel advies

Wat doet een payroll bedrijf?

Een Payroll bedrijf is een bedrijf die jij als bedrijf zijnde in dienst neemt en juridisch gezien de werkgever van jou personeel wordt. De Payroll kosten of payroll tarieven verschillen erg per bedrijf.

Payrolling heeft een paar grote voordelen, deze zijn:

Je betaald een vast bedrag en ontvangt per periode een factuur. Zo heb je duidelijk inzicht in je totale personeelskosten.

Diverse facturen of aangiften van UWV, Belastingdienst, pensioen, arbo-dienst etc ontvang je niet meer, maar worden afgehandeld door het payrol bedrijf.

Voor het personeel veranderd er niks, ze hebben alleen een stabielere dienstenverlener op het gebied van personeel en organisatie.

Ook brengt het enige nadelen met zich mee, deze zijn:

Je betaalt ook een bedrag voor de dienst die de payroller jou levert, dus de kosten zijn hoger dan als je het zelf zal doen.

Het kan mogelijk zijn dat de band met het vaste personeel verminderd. Je kan het risico lopen dat ze deze manier van betalen meer afstand tot je bedrijf gaan voelen. Bij flexibel personeel zal dit minder zijn.

Kort samen gevat weet je als je met een payroll bedrijf in zee gaat dat je salaris administratie goed geregeld is. Het neemt een hoop werk uit handen maar daar staat wel een kleine vergoeding voor tegenover.

Wil je meer informatie over dit onderwerp, neem gerust contact op met administratiekantoor wierden.