Payrolling specialisten

Waar moeten payrolling specialisten aan voldoen?

Heb je deze skills? Dan kun je aan de slag als payroll specialist

Omdat payrolling steeds populairder wordt, is de behoefte aan payrolling specialisten groot. Als payroll specialist houd jij je bezig met het verlonen van werknemers, de salarisadministratie en alles wat hierbij komt kijken. Denk aan bonussen, pensionen, de urenregistratie bijhouden, verlof of verzuim boeken en wetswijzigingen die van impact zijn op het loon verwerken. Het takenpakket van payrolling specialisten is dus heel divers. Dus waar moet een payroll specialist precies aan voldoen? Je leest er meer over in dit blog.

Waarom steeds meer bedrijven kiezen voor payrolling

De populariteit van payrolling is eenvoudig te verklaren. Want welke ondernemer wil nu niet zijn of haar volledige focus op de eigen onderneming kunnen leggen? Payrolling maakt dat mogelijk. Je besteedt namelijk de salarisadministratie uit. En dat levert je als ondernemer een aantal interessante voordelen op, zoals:

  • Meer tijd voor jouw bedrijf
  • Je hoeft je niet bezig te houden met de verschillende administratieve, juridische en financiële verplichtingen die komen kijken bij het hebben van een eigen onderneming
  • Je kiest zelf of jij je wil aansluiten bij de Arbodienst of niet
  • Je kunt uit een breed aanbod collectieve verzekeringen kiezen
  • Kortom: voor ondernemingen biedt payrolling een groot financieel voordeel

Skills van een payroll specialist

Payrolling specialisten nemen de administratieve, financiële en juridische verplichtingen van ondernemers over. Daar zijn een aantal skills voor nodig. Omdat je je bezig houdt met het uitbetalen van salarissen en de salarisadministratie, is secuur en nauwkeurig kunnen werken een pré. Er mogen namelijk geen fouten gemaakt worden. Ook moeten payroll specialisten zich aan deadlines kunnen houden. Want het uitbetalen van werknemers moet iedere maand op dezelfde dag gebeuren. Je moet dus goed tegen druk kunnen. En omdat veel werkzaamheden van een payroll specialist digitaal zijn, is het ook handig als je bekend bent met de digitale wereld en de software die voor payrolling gebruikt wordt.

Meer weten?

Wil je meer weten over de skills en het werk van payrolling specialisten? Stel jouw vragen via ons contactformulier.