Vergelijk en bespaar op je mobiele telefoonkosten

Voor jongeren is hun mobiele telefoon misschien wel het belangrijkste bezit. Op straat, in de trein, aan tafel, overal zit de mobiele telefoon vastgeplakt aan de hand. Naast bellen en sms’en wordt er vooral gebruik gemaakt van internet. Wanneer je geen gebruik maakt van een Wi-Fi-netwerk, kunnen de kosten voor het gebruik van internet soms hoog oplopen. Het is daarom verstandig om een bundel te kiezen die aansluit bij jouw gebruik van internet. Maar hoe weet je waar je deze bundel kan vinden? En waar is de desbetreffende bundel het goedkoopste?

Mobiele abonnementen

Steeds vaker kiezen jongeren voor een mobiel abonnement in plaats van prepaid. Hierin zijn er twee mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een abonnement inclusief toestel. Voor veel jongeren is dit een voordeel, omdat zij dan niet in één keer de kosten hebben voor een nieuw toestel. Bij dit abonnement betaal je, naast de maandelijkse kosten voor je bundel, ook maandelijks kosten voor het afbetalen van je nieuwe toestel. Bij dit abonnement kun je kiezen uit ontzettend veel verschillende bundels, waardoor er altijd eentje is die past bij jouw wensen.

Sim only abonnementen

Daarnaast heb je een sim only abonnement. Een sim only abonnement is een abonnement zonder toestel maar met exact dezelfde mogelijkheden voor internet- en belbundels. Je betaalt eenmalig de kosten voor een nieuw toestel of je sluit het abonnement af voor een mobiel toestel wat al in je bezit is. De maandelijkse kosten voor een sim only abonnement, zijn veel lager omdat je niet de aflossingskosten van een toestel betaalt. 

Vergelijken en afsluiten

Jongeren zijn vaak beperkt in hun mogelijkheden wat betreft financiën. Daarom zijn veel jongeren ook op zoek naar een compleet maar goedkoop abonnement voor hun mobiele telefoon. Een tip voor jongeren is dan ook om gebruik te maken van een vergelijkingssite. Op een vergelijkingssite wordt eenzelfde abonnement bij verschillende providers vergeleken. Zo kun je snel zien welk abonnement het goedkoopste is. Het werkt heel eenvoudig. Jij vult op de website in wat jouw wensen zijn voor het aantal belminuten, sms’jes en voor de grootte van de internetbundel. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een abonnement met onbeperkt internet, gaat de site een abonnement met onbeperkt internet vergelijken bij verschillende providers. Vervolgens sorteert de website dit in een overzichtelijke weergave voor jou, zodat je snel en makkelijk kunt zien welke provider het desbetreffende abonnement het goedkoopste aanbiedt. Door dus een half uurtje de tijd te nemen om verschillende abonnementen met elkaar te vergelijken via zo’n website, kun je maandelijks een hoop onnodige kosten besparen en heb jij alsnog jouw gewenste mobiele abonnement.