Hoe kies ik een goede notaris?

De zoektocht naar een geschikte notaris kan voor veel mensen een lastig proces zijn. Mensen weten over het algemeen eigenlijk heel weinig van notariskantoren af en daarom maken ze al snel de verkeerde keuze. Echter is het kiezen van een gepaste notaris een stuk eenvoudiger als de meeste mensen denken. Je moet echter wel denken aan een paar belangrijke aspecten. Deze aspecten zal ik in dit artikel met jullie doornemen.

In de buurt

Om te beginnen is het handig om niet ver weg te gaan zoeken naar een notaris. Woon je bijvoorbeeld in de regio van Amsterdam? Zoek dan ook een notaris in Amsterdam. Het hebben van een notaris in de buurt heeft namelijk wat handige voordelen. Zo bespaar je natuurlijk op reiskosten, maar kan je ook altijd even langs gaan wanneer je snel wat wilt bespreken. Over het algemeen zien we duidelijk dat mensen de beste band krijgen met de notaris, wanneer ze kiezen voor een notariskantoor uit de buurt.

Jouw situatie

Je eigen situatie heeft natuurlijk ook invloed op de keuze die je maakt. Er zijn namelijk notarissen die zich gespecialiseerd hebben in bepaalde vakgebieden. Wanneer je een complexe situatie hebt, kan het dus ook handig zijn om zo’n notaris te kiezen. Wanneer je een simpele situatie hebt, dan kan je eigenlijk gewoon voor elke notaris in je buurt gaan.

COVID-19

Ook in de tijden van corona kan het zo zijn dat je een notaris nodig hebt voor bijvoorbeeld een verklaring van erfrecht. Gelukkig zijn de notariskantoren gewoon open, aangezien notaris wordt gezien als cruciaal beroep. Het kan wel zo zijn dat de afspraken die worden gepland online moeten plaatsvinden, maar desondanks zal dit het werk wat wordt gedaan niet beïnvloed worden. Zo kan je ook in deze tijden gewoon opzoek naar een notaris die bij jou past.