Dit zijn de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een factoringmaatschappij

Als ondernemer weet je dat cashflow cruciaal is voor de groei en stabiliteit van je bedrijf. Factoring kan een oplossing zijn om de cashflow te verbeteren. Maar wat is factoring precies en waarom zou je voor een specifieke factoringmaatschappij kiezen? In deze blogpost gaan we dieper in op de betekenis van factoring en bespreken we de belangrijkste overwegingen bij het kiezen van een factoringmaatschappij.

Wat is factoring?

Factoring is een financieringsmethode waarbij een bedrijf zijn openstaande facturen verkoopt aan een factoringmaatschappij. In ruil daarvoor ontvangt het bedrijf direct een groot deel van het factuurbedrag, meestal binnen 24 uur. De factoringmaatschappij neemt het debiteurenbeheer over en betaalt het resterende bedrag uit wanneer de factuur volledig is voldaan.

Waarom factoring?

Factoring biedt verschillende voordelen voor ondernemers, waaronder:

  • Verbeterde cashflow: Het bedrijf ontvangt direct geld in plaats van te wachten op betaling van de klant.
  • Minder risico: De factoringmaatschappij neemt het debiteurenrisico over en zorgt ervoor dat de factuur op tijd wordt betaald.
  • Meer tijd: Het bedrijf hoeft zich geen zorgen te maken over het debiteurenbeheer en kan zich focussen op kernactiviteiten.
  • Groei: Het bedrijf heeft meer financiële ruimte om te investeren in groei en uitbreiding.

Belangrijkste overwegingen

Als je besluit om factoring te gebruiken, is het kiezen van de juiste factoringmaatschappij bijvoorbeeld, zoals: The Blue Factor cruciaal. Hier zijn de belangrijkste overwegingen:

Kosten

Factoringmaatschappijen rekenen verschillende kosten, zoals een commissie op het factuurbedrag en een rentepercentage op het voorschot. Het is belangrijk om deze kosten te vergelijken en te bepalen welke factoringmaatschappij de meest kosteneffectieve oplossing biedt.

Flexibiliteit

Sommige factoringmaatschappijen bieden alleen factoring aan voor specifieke sectoren of hebben strikte eisen voor minimale factuurbedragen. Het is belangrijk om te bepalen of de factoringmaatschappij de flexibiliteit biedt die je nodig hebt.

Service

De kwaliteit van de service van de factoringmaatschappij is belangrijk. Hoe snel worden facturen verwerkt? Hoe snel worden vragen beantwoord? Hoe persoonlijk is de service?

Betrouwbaarheid

Je wilt er zeker van zijn dat de factoringmaatschappij betrouwbaar is en zich aan de afspraken houdt. Controleer de referenties en lees online beoordelingen om een goed beeld te krijgen van de betrouwbaarheid van de factoringmaatschappij.