De voor- en nadelen van freelance opdrachten op een rijtje 

Wanneer je aan de slag gaat als zelfstandig ondernemer spreekt het voor zich dat je op een bepaalde manier aan opdrachten moeten zien te komen. Deze opdrachten kunnen op verschillende manieren worden bemachtigd. Je kan bijvoorbeeld een overeenkomst afsluiten met een bepaald bedrijf voor terugkerende opdrachten, maar daarnaast is het ook mogelijk om je bijvoorbeeld aan te bieden als freelancer op gespecialiseerde websites en platformen. In ieder geval zal je in de praktijk kunnen vaststellen dat er aan freelance opdrachten – Between zowel voor- als nadelen verbonden zijn. Wil jij deze graag allemaal ontdekken zodat je voor jezelf kan bepalen of aan de slag gaan als freelancer voor jou nu al dan niet interessant kan zijn? Dan moet je, je zeker verdiepen in de inhoud van deze pagina.

Ervaar een optimale vrijheid als freelancer 

Bijzonder veel mensen kiezen ervoor om freelance ondernemer te worden omdat ze op die manier natuurlijk kunnen rekenen op een ongelofelijke vrijheid. Deze vrijheid kan niet alleen interessant zijn voor zichzelf, maar ook voor de rest van het gezin. Denk bijvoorbeeld maar eens aan (alleenstaande) moeders die graag een carrière willen uitbouwen. Zij kunnen dit als freelancer in principe perfect doen van thuis uit terwijl ze tegelijkertijd dus ook de nodige tijd kunnen spenderen aan de opvoeding van de kinderen. Zo sla je met freelance opdrachten twee vliegen in één klap. 

Op welke voordelen kan je rekenen bij freelance opdrachten?

Er zijn best wel wat voordelen verbonden aan freelance opdrachten. Hierboven hebben we uiteraard al een zeer mooi voordeel voor je op een rijtje gezet. Er is echter meer. Daarnaast is het namelijk zo dat je met dergelijke opdrachten in principe ook zelf kan bepalen welke je gaat accepteren en welke niet. Als werknemer heb je vaak niet te kiezen welk werk je wel en wat je liever niet wil doen. Dat ligt voor freelancers natuurlijk wel wat anders. Wil je dus met andere woorden binnen je professionele leven kunnen genieten van een optimale vrijheid en gegarandeerde werkvreugde? Dan mag het duidelijk zijn dat een carrière beginnen als freelancer zeker iets voor jou kan zijn! 

Between: de succesvolle verbinding tussen talent & opdrachtgevers

Zijn er ook nadelen aan verbonden?

Wanneer je als werknemer aan de slag bent voor een bepaald bedrijf spreekt het voor zich dat je nooit verlegen hoeft te zitten om werk. Er zal altijd wel een vrij constante stroom aan opdrachten voor je klaarstaan die je moet zien af te werken. In ruil daarvoor ontvang je elke maand een gegarandeerde (vastgestelde) vergoeding. Hoe je het dus met andere woorden ook draait of keert, als werknemer geniet je van veel meer zekerheden dan wanneer je aan de slag moet gaan met freelance opdrachten. Dat spreekt echter natuurlijk ook wel een beetje voor zich. 

In het bijzonder voor beginnende freelancers geldt in de praktijk dat het doorgaans vooral in eerste instantie een beetje zaak is om op zoek te gaan naar opdrachtgevers. Gaandeweg zal je een bepaalde naam en reputatie voor jezelf zien te ontwikkelen met als gevolg dat je zal kunnen rekenen op een betrouwbaardere, meer consequente stroom met freelance opdrachten. De eerste maanden en jaren zijn dan ook doorgaans de moeilijkste voor zelfstandige ondernemers.