financial lease

De beste elektrische auto

Iedereen wil graag weten wat de beste elektrische auto’s zijn. Zijn dat de modellen van Tesla, Volkswagen, Mercedes, Opel of een van de andere merken? Dat is een vraag die eigenlijk niet beantwoord kan worden. Dit is voor iedereen verschillend en heeft te maken met hoe de auto gebruikt gaat worden. Is het een auto voor dagelijks gebruik, hoeveel personen moeten er in de auto passen, is de elektrische auto voor korte of lange afstanden. Allemaal vragen die een belangrijke rol spelen in het kiezen van de beste beste elektrische auto’s.

Bereik

Een van de belangrijkste factoren bij de beste elektrische auto’s hangt dus af van het bereik. Maar hoeveel bereik hebben elektrische auto`s nu eigenlijk? De capaciteit van de accu`s bepaalt het bereik van de auto. De eerste elektrische auto`s hadden ten opzichte van nu een kleinere accu. Hierdoor waren bereiken van slechts 100 kilometer geen uitzonderingen. Op dit moment zijn er ook kleinere auto`s die nog een dergelijk bereik hebben, denk hierbij bijvoorbeeld aan de smart, die net geen 100 kilometer haalt, of de elektrische mini met een bereik van ca. 150 kilometer. Gemiddeld halen de elektrische auto`s een actieradius tussen de 300 en 400 kilometer. De modellen van Tesla halen nu al een bereik van 500+. De accu`s blijven in ontwikkeling, en aan het eind van dit jaar zullen er meerdere auto`s beschikbaar zijn met een bereiken van boven 700 kilometer.

Modellen

Op dit moment groeit het aanbod van elektrische auto`s in een razensnel tempo. Elk merk is bezig met de ontwikkeling van elektrische modellen. Aiways is een chinees merk, wat onlangs op de markt in Nederland gekomen is. Naar verwachting zullen er steeds meer Chinese modellen naar Europa komen. Maar ook MG is in chinese handen. Het voordeel van auto`s ut o.a. China is dat er geen BPM over betaald hoeft te worden, wat deze auto`s financieel zeer interessant maakt. Het aanbod verandert dus bijna maandelijks en daarom wordt de lijst beste elektrische auto’s dan ook regelmatig aangepast. Bijna elk automerk geeft al aan dat de modellen die nu uitgebracht worden, over een paar maanden beschikbaar zijn met grotere accu`s. 

Elektischeautolease.nl

Op de website van Elektrischeautolease.nl vind je niet alleen een overzicht van beste elektrische auto’s, maar kun je alle elektrische auto`s vinden die in 2021 en 2022 te koop zijn. Deze lijst wordt continue aangevuld met de nieuwe modellen. Je vindt hier ook de Top 10 van de populairste elektrische auto`s op dit moment. Naast nieuwe auto`s zijn er ook diverse occasions te vinden, die financieel zeer aantrekkelijk zijn omdat deze nog in de 4 en 8% bijtelling vallen.