Waar leen je het beste wat geld?

Het kan niet missen natuurlijk: zit je net wat krap en dan gaat er een apparaat in huis dat je werkelijk niet kunt missen kapot. Of je hebt net een dure reparatie aan je auto die je wel iedere dag nodig hebt. Als je op dat moment daar geen geld voor hebt kun je ook overwegen om er een lening voor af te sluiten. Geld lenen is op verschillende manieren en bij verschillende instanties mogelijk. Je kunt ervoor naar een bank of kredietverstrekker gaan maar ook op internet zijn veel verschillende aanbieders te vinden.
11

Vergelijk de kredietverstrekkers

Door het grote aanbod is het soms moeilijk om te aanbieder te kiezen die het beste bij jou past en de voorwaarden biedt die jou het meeste aanspreken. Vind je het moeilijk om de juiste aanbieder te kiezen? Kijk dan eens op de site van Kleinbedraglenen. Je vindt er een aanbod van verschillende kredietverstrekkers en wat hun voorwaarden zijn. Je kunt de aanbieders met elkaar vergelijken en zo degene vinden die bij jou past.

Geen BKR nodig

Geld lenen is al mogelijk vanaf kleine bedragen zoals 50 of 100 euro. Voor bedragen tot 500 euro hoef je in Nederland ook geen positieve BKR registratie te overleggen. Dergelijke bedragen kun je dus zo lenen zonder dat je aantoont of je wel kredietwaardig bent. Dit wil echter niet zeggen dat je niet aan bepaalde voorwaarden hoeft te voldoen als je een dergelijk bedrag wilt lenen. Wat de voorwaarden zijn, hoeveel je kunt lenen en hoe de terugbetalingsregeling werkt kun je allemaal terugvinden op de site.

Verschillende manieren om 1500 euro te lenen

Wil je een bedrag van 1500 euro lenen omdat je dit simpelweg nodig hebt of omdat je denkt dat je de komende tijd nog wel wat vaker ergens wat extra’s voor kunt gebruiken? Dan kun je in plaats van voor een kleine lening die je meestal snel weer terugbetaalt ook kiezen voor een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Bij een persoonlijke lening staat alles vast: de looptijd, de rente die je betaalt en de termijnen waarbinnen je aflost. Je kunt dan ook niet tussentijds aflossen maar omdat er niks verandert kom je ook nooit voor verrassingen te staan. Mensen vinden een dergelijke zekerheid vaak prettig. Ben jij niet zo voor alles vastleggen? Dan is een doorlopend krediet ook een mogelijkheid om geld te lenen. Bij een doorlopend krediet kun je aflossen wanneer jij dat wilt en ook zelf bepalen hoeveel je aflost. Nadeel is dat de rente tussentijds wel varieert. Blijkt de lening niet voldoende te zijn? Dan kun je een doorlopend krediet (zoals de naam eigenlijk ook al zegt) gewoon verlengen.

Altijd terugbetalen

Hou er wel altijd rekening mee dat geld lenen ook geld kost. Het klinkt vaak heel aantrekkelijk om wat geld te lenen als je iets wilt kopen maar je dient het wel altijd terug te betalen, ongeacht wat voor manier van lenen en voor welke kredietverstrekker je ook kiest.