Vijf redenen waarom je je samsung smartphone moet laten repareren

Smartphones zijn complexe stukjes technologie. Als er een kapot gaat, kan het verleidelijk zijn om gewoon een nieuwe te kopen en de oude te vergeten. Je smartphone laten repareren kan je echter tijd, geld en frustratie besparen – hier zijn vijf redenen waarom.

Kosteneffectieve optie – Je samsung repareren is vaak veel kosteneffectiever dan een nieuwe kopen. Met nieuwere modellen die meer dan 1000 euro of meer kosten, is het geen wonder dat het repareren van je telefoon vaak de aantrekkelijkere optie is. Afhankelijk van de aard van de reparatie kun je honderden euro’s besparen door je smartphone te laten repareren in plaats van een nieuw toestel te kopen.

Behoud al je gegevens – Telkens als je een nieuwe smartphone krijgt, moet je weer van voor af aan beginnen met het instellen van al je accounts en apps. Dit kan ongelooflijk tijdrovend en frustrerend zijn! Door je bestaande telefoon te repareren in plaats van een nieuwe te kopen, kun je al je belangrijke gegevens en instellingen intact houden zonder je zorgen te hoeven maken over het overzetten naar een ander apparaat.

Behoud van je garantie – Als je een uitgebreide garantie voor je samsung smartphone hebt gekocht toen je hem kocht, kan reparatie de enige manier zijn om die te behouden! Als je kiest voor vervanging in plaats van reparatie, vervalt de resterende garantiedekking en moet je de volle prijs betalen voor toekomstige reparaties als er later iets mis gaat met het apparaat.

Milieuvriendelijke keuze – De aankoop van een gloednieuw apparaat draagt bij tot e-waste en extra emissies van productieprocessen die gebruikt worden bij de productie van die apparaten; beiden dragen aanzienlijk bij tot de wereldwijde vervuiling. Aan de andere kant helpt het repareren van je huidige toestel om e-waste te verminderen en tegelijkertijd te voorkomen dat er extra vervuilende stoffen in ons milieu terechtkomen vanuit productiefaciliteiten die elders in de wereld nieuwe smartphones maken.

Steun lokale bedrijven – Veel lokale bedrijven zijn gespecialiseerd in het repareren van smartphones; door de jouwe daarheen te brengen in plaats van hem ergens anders heen te sturen of online een nieuw toestel te kopen, steun je kleine ondernemers in jouw gemeenschap die voor hun levensonderhoud afhankelijk zijn van klanten zoals jij!

Met zoveel voordelen van het laten repareren van je smartphone in plaats van hem te vervangen door een gloednieuw model, is het gemakkelijk te zien waarom dit tegenwoordig voor veel mensen zo’n aantrekkelijke optie is! Niet alleen zal het repareren van je telefoon je op de lange termijn geld besparen en helpen belangrijke gegevens veilig te houden, maar het is ook een milieuvriendelijke keuze die helpt e-waste te verminderen en tegelijkertijd lokale bedrijven ondersteunt! Dus als er de volgende keer iets mis gaat met je toestel, in plaats van meteen een nieuw toestel te kopen, kun je overwegen om je toestel eerst te laten repareren – je zult verbaasd zijn hoe eenvoudig (en budgetvriendelijk!) het proces kan zijn!

Bron: fixers.nl