vakantiehuis hypotheek

Tips voor het kopen van een vakantiehuis

Ben je al jaren van plan om een vakantiehuisje kopen? Investeer in een vakantiehuisje. Het levert toch niets meer op als je jouw geld op de bank laat staan, dus is het volgende beste idee investeren. Wij geven jou tips over een vakantiehuis hypotheek en wat je moet weten.

Recreatiehypotheek

Je kunt een vakantiehuis hypotheek aanvragen. Deze hypotheek kun je aanvragen als je de recreatiewoning echt als vakantiehuis wilt gaan gebruiken. De recreatiewoning kun je voor maximaal 70% financieren door gebruik te maken van de Recreatiehypotheek. Het bedrag dat daarboven ligt moet je zelf financieren.

vakantiehuis hypotheek

Kosten en opbrengsten

Ieder huis kost geld, maar het is belangrijk om te weten welke kosten je hebt nadat je jouw vakantiehuisje hebt gekocht. Je kunt namelijk vaak ook de keuze maken of je de grond waar je recreatiewoning opstaat koopt of niet. Je betaalt vaak huur voor de grond als je de grond niet koopt. Je maandelijkse kosten krijgen er dus een factor bij die je moet gaan meenemen. Het kan zijn dat je servicekosten moet betalen om de voorzieningen op het park te gebruiken. Bovendien betaal je ook voor gas, water, energie, gemeentelijke heffingen en natuurlijk internet en tv-kosten. Het is dus belangrijk dat je jezelf hierin verdiept.

Ga je het verhuren of niet?

Bedenk waarvoor je een vakantiehuis wilt aanschaffen. Je kunt natuurlijk het huis voor privédoeleinden gebruiken, maar het is ook mogelijk dat je het ziet als een investering mogelijkheid. Misschien wil je het huisje verhuren als je zelf niet aanwezig bent? Je kunt vaak gebruikmaken van een verhuurorganisatie op een vakantiepark. Deze organisatie zorgt voor jouw huurders en dat ze van alles voorzien zijn. Zo hoef je jezelf niet bezig te houden met de verhuur. Beslis dus of je jouw recreatiewoning wilt verhuren.

Fiscaal

Zorg dat je niet voor verrassingen kom te staan. Neem dus een boekhouder in armen. Het mag niet je hoofdverblijf zijn en wordt als vermogen gezien. Wees er zeker van dat je geen onplezierige verrassingen tegenkomt en laat precies uitzoeken waar je mee te maken gaat krijgen.