taxatie zwolle

Taxatie zwolle

Laat je een woningtaxatie uitvoeren? Dan komen deze aspecten aan bod

Wanneer je een woning gaat kopen of verkopen of als je financieel voordeel denkt te hebben bij een nieuwe, officieel vastgestelde waarde van je woning, dan kun je via het inschakelen van een specialist in taxatie Zwolle of omgeving de woning in kwestie officieel laten taxeren. Door zo’n taxatie wordt dan op officiële wijze een bepaalde financiële aan de woning toegekend. Welke aspecten bij zo’n taxatie zoal aan bod komen en dus van directe invloed zijn op de woningwaarde? Dat lees je in het restant van dit artikel.

taxatie zwolle

Basiskenmerken

Een taxateur zal zich altijd eerst verdiepen in een aantal basiskenmerken van de woning. Denk hierbij aan de grootte van het perceel en de woning zelf, het bouwjaar en de indeling van het huis. Ook de situering van eventuele tuinen en balkons spelen hierbij een rol.

Staat van onderhoud

De staat van onderhoud speelt ook een belangrijke rol voor de waarde van je woning. Hierbij wordt gekeken naar in hoeverre het geheel keurig is onderhouden of juist een vervallen indruk maakt. Iets ertussenin is uiteraard ook mogelijk. Minstens net zo belangrijk is hierbij de leeftijd en de staat van belangrijke installaties en objecten als de badkamer, de keuken, het toilet, de centrale verwarming, de ramen en kozijnen en de isolatie – of het ontbreken daarvan.

Interessante extraatjes

Door bepaalde ‘extraatjes’ kan het uiteraard zijn dat je woning meer waard is dan vergelijkbare woningen in de buurt. Onder zo’n extraatje kunnen verschillende zaken vallen, zoals een garage, een uitbouw, een veranda of het al eerder aangehaalde isolatiemateriaal.

Waarde in de huidige markt

Tenslotte is het essentieel om te weten dat de waarde van je woning vastgesteld zal worden op basis van recente ontwikkelingen in de woningmarkt. Er wordt dus nauwkeurig gekeken naar vraag- en verkoopprijzen van vergelijkbare woningen in jouw buurt de afgelopen tijd.