Verzekeringscheck uitvoeren

Met deze slimme tips bespaart u op uw verzekeringskosten

Verzekeren is doorgaans niet goedkoop, maar vaak wel noodzakelijk of zelfs verplicht. Door slim en kritisch te kijken naar verzekeringen, kunt u echter veel goedkoper uit zijn. In dit artikel geef ik u een aantal handige en praktische tips waarmee u jaarlijks honderden euro’s kunt besparen. 

Vergelijken loont!

Veel Nederlanders sluiten een verzekering af, om er vervolgens niet meer naar om te kijken. Deze verzekerden worden in de verzekeringswereld ook wel ‘slapers’ genoemd en verzekeringsmaatschappijen zijn maar al te blij met ze. Verzekeringspremies veranderen jaarlijks en als u niet ieder jaar vergelijkt, is de kans groot dat u teveel premie betaalt. Online zijn verschillende onafhankelijke tools te vinden waarmee u snel en eenvoudig de premies van bijvoorbeeld de zorgverzekering, de autoverzekering of de woonverzekering vergelijkt.

Kies voor een alles-in-1-verzekeringspakket

U kunt ook besparen op uw verzekeringskosten door al uw verzekeringen onder te brengen in één pakket. Dit wordt een pakketverzekering of een alles-in-1-verzekering genoemd. U behaalt het meeste voordeel door dit pakket samen te stellen bij een onafhankelijke partij. Op deze manier sluit u de goedkoopste verzekeringen af bij verschillende aanbieders, terwijl u in het geval van schade slechts één en dezelfde contactpersoon houdt. Bovendien wordt de verzekeringspremie maandelijks maar eenmalig van uw bankrekening afgeschreven en heeft u in het geval van schade te maken met één contactpersoon. Voordelig, overzichtelijk én handig dus.

Schakel een persoonlijke bespaarcoach in

Via een onafhankelijk vergelijkingsplatform als Vergelijkdirect kunt u eenvoudig een persoonlijke bespaarcoach inschakelen. De bespaarcoach kijkt samen met u of u wel goed bent verzekerd en op welke manier u kosten kunt besparen. Ieder jaar wordt dit proces herhaalt, zodat u er ook in de toekomst zeker van bent dat u goed en voordelig verzekerd bent. 

Overige tips om te besparen op de verzekeringskosten

Naast de meeste belangrijke tips die hierboven zijn benoemd, is er nog een aantal andere manieren waarmee u geld kunt besparen op uw verzekeringskosten. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de verzekeringspremie niet maandelijks maar eens per jaar over te maken. De meeste aanbieders brengen hiervoor namelijk extra kosten in rekening. Daarnaast is het verstandig om te kijken of u niet oververzekerd bent. Zo worden bepaalde kosten in bijvoorbeeld de zorg- en reisverzekering vaak dubbel gedekt. Als u niet onnodig veel wilt betalen, is het raadzaam om hier alert op te zijn.