Kies jouw carrière pad – Finance Traineeship vs Commercieel Traineeship

Op zoek naar een toekomstbestendige carrière en weet je nog niet goed welk carrière pad het beste bij jou past? Wellicht is een traineeship wel iets voor jou! In deze blog bespreken we de verschillen tussen een finance traineeship en een commercieel traineeship en hoe deze jou kunnen helpen bij het bepalen van jouw ideale carrière. Lees verder en ontdek welke mogelijkheden er zijn en welke het beste bij jouw ambities passen.

Een traineeship is de perfecte manier om jouw carrière te beginnen. Of je nu net bent afgestudeerd of toe bent aan een nieuwe uitdaging, een traineeship is een uitstekende manier om het werkveld te verkennen en veel ervaring op te doen. Maar wat zijn nou de verschillen tussen een finance traineeship en een commercieel traineeship?

Finance traineeship

Een finance traineeship richt zich voornamelijk op het financiële aspect van een bedrijf. Tijdens dit traineeship zul jij de ins-en-outs leren kennen van financiën, zoals investeringen, belastingen, boekhouding en meer. Dit traineeship is ideaal voor jou als jij een talent hebt voor cijfers, bedrijfseconomie of boekhouding. Dit traineeship biedt jou de kans om jouw vaardigheden te ontwikkelen en door te groeien naar rollen zoals financieel manager of accountant.

Commercieel traineeship

Een commercieel traineeship richt zich op commercie en sales. Tijdens dit traineeship zul jij jouw sales-, marketing- en communicatievaardigheden ontwikkelen. Dit traineeship is ideaal als jij een talent hebt voor communicatie, netwerken, presenteren en/of marketing. Dit traineeship bied jou de kans om door te groeien naar functies zoals marketingmanager of salesmanager. De vaardigheden die je opdoet in een commercieel traineeship zijn ook gewild buiten de commerciële sector.

Nu je de verschillen tussen een finance traineeship en een commercieel traineeship kent, kun je een goed beeld krijgen van welk traineeship aansluit bij jouw interesses en ambities. Het is ook goed om te weten dat beide traineeships diverse kansen en doorgroeimogelijkheden bieden. Verder zijn er nog enkele aspecten om rekening mee te houden.

Het startsalaris

Zo ligt het startsalaris bij een finance traineeship doorgaans hoger dan bij het startsalaris van een commercieel traineeship, maar zijn er minder commerciële rollen dan financiële rollen. Bij een commercieel traineeship krijg jij daarentegen de mogelijkheid om te werken in verschillende industrien en doe je vaardigheden op die waardevol zijn buiten het commerciele aspect.

Conclusie

Een traineeship kan een fantastische start zijn van jouw carrière. Het is belangrijk om te overwegen wat jouw ambities zijn, wat je wilt bereiken en wat het beste bij jouw talenten past. Een finance traineeship en commercieel traineeship hebben beide unieke voordelen en het belangrijkste is om te kiezen wat bij jou past. Het is tenslotte de opstap naar jouw professionele toekomst. Door een traineeship te kiezen dat bij jou past, zorg je voor goede fundamenten voor een succesvolle carrière.