Is multitasking jouw ding? Volg een opleiding secretaresse

Een baan als secretaresse brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Dat kan ook haast niet anders. Je doet zoveel verschillende dingen. Je houdt onder meer agenda’s bij, ontvangt bezoek, je organiseert meetings enzovoorts. Dit zijn echter slechts voorbeelden want het vak van secretaresse is nooit statisch. De functie kan per bedrijf enorm verschillen, en uiteraard ook per persoon. Soms ligt de nadruk meer op een administratieve kant, bij andere bedrijven ben je meer een gezicht naar de klanten toe. Maar hoe de functie er ook uit ziet, je moet in principe voor meerdere taken inzetbaar zijn. Daarom is het belangrijk dat je sociaal zeer vaardig bent, administratief goed onderlegd en geen moeite hebt met multitasking. Het is derhalve wel een must om eerst een opleiding secretaresse te volgen.

 

De ideale parttime baan

Wat voor veel mensen meespeelt bij het kiezen voor een carrière als secretaresse is het feit dat deze baan meestal goed te combineren is met een gezinsleven. Veel banen zijn parttime. Je hoeft dan ook niet vreemd op te kijken als je merkt dat ook veel jonge moeders tegenwoordig werkzaam zijn als secretaresse. Maar ook wanneer je fulltime als secretaresse aan de slag wilt gaan zijn er volop mogelijkheden. Deze flexibiliteit kan een groot pluspunt zijn als je op korte termijn een gezin wilt stichten.

 

Volop doorgroeimogelijkheden

De meeste bedrijven hebben wel een secretaresse nodig. Er is dus ook altijd wel vraag naar goede secretaresses. Wat een bedrijf van hun secretaresse verwacht kan echter sterk verschillen. Maar dat is ook meteen een groot voordeel want je kunt op basis van jouw persoonlijk voorkeur bepalen wat voor inhoud je wilt geven aan je baan. En als je door wilt groeien zijn er vaak ook meer dan voldoende mogelijkheden. Je kunt diverse cursussen volgen waarmee je jouw kennis verder kunt uitbouwen.