Hoe herken je een short squeeze en hoe kun je hier winst mee maken?

Hoe herken je een short squeeze, veel traders en beleggers vragen zich dit af. Een short squeeze is een beweging in een koers om openstaande shorts te sluiten. Iemand die short is, is bearish. Dit betekent dat hij inzet op een dalende koers. Daalt de koers van een product? Dan maakt een shorter winst. Maar hoe herken je precies een short squeeze en waar moet je rekening mee houden als je dit ziet? In dit artikel lees je hier alles over.

Hoe herken je een short squeeze?

Een short squeeze is een term die de laatste tijd behoorlijk populair is geworden. Dit komt vooral door diverse forums. Er werd veel gesproken over short squeezes, bijvoorbeeld in de zilver markt. Een short squeeze gebeurt wanneer veel mensen, vaak retail beleggers en kleinere partijen, short zijn. Dit betekent dat ze dus als het ware verkopen. Veel van deze partijen werken met stoplosses of andere manieren om hun risico te beperken. Dit betekent dat als ze short zijn, maar de koers omhoog gaat, ze verlies maken en dus hun shorts, soms geforceerd, moeten sluiten. Dit zorgt voor veel beweging in de markt. Maar hoe herken je een short squeeze? Door te letten op:

  • Daily highs
  • COT data
  • Prijsactie

Daily highs en weekly highs, zijn de hoogste prijzen die voor een product zijn betaald binnen die dag of binnen die week. Boven deze highs worden vaak stoporders van shorts geplaatst. Het idee achter de short squeeze is om deze stops te raken, zodat deze shorts geforceerd hun positie terug moeten kopen van de markt. Meer koopdruk zou dan zorgen voor hogere prijzen. Als je dus voor een short squeeze in koopt, dan kun je mogelijk snelle winst behalen.

Maar let op, dit klinkt eenvoudig, dat is het echter zeker niet. Als er een grotere partij is die short wil gaan, dan zal deze partij na zo’n short squeeze direct een grote order om short te gaan plaatsen. Er is immers genoeg liquiditeit boven de daily en weekly highs, doordat de stops van eerdere shorts geraakt zijn. Een short squeeze werkt dus lang niet altijd. Houd hier dus rekening mee.

Door naar prijsactie te kijken, kun je vaak inschatten of een short squeeze werkt. Door dit te vergelijken met COT data kun je een duidelijk beeld scheppen, wat je kunt gebruiken om winst te maken. Als het goed is heb je nu antwoord op de vraag: hoe herken je een short squeeze?

Meer weten over short squeezes?

Hoe herken je een short squeeze? Dat weet je nu. Je kunt ze nu herkennen en gebruiken om winsten te maken. Wil jij meer weten over short squeezes? Ga dan naar https://bankr.nl/beleggen/aandelen/short-squeeze/. Via de website van dit bedrijf kun jij meer informatie vinden over een short squeeze en vind je ook een uitgebreider antwoord op de vraag: hoe herken je een short squeeze? Daarnaast kun je eenvoudig en snel accounts aanmaken bij de beste en goedkoopste brokers.