Schade advocaat inschakelen na een ongeval

Hoewel u hoopt dat het u bespaart blijft, kunt u te maken krijgen met een ernstig ongeval. Na een ernstig geval kan de hulp van een schade advocaat wenselijk zijn. Een schade advocaat kan u onder meer helpen bij het eisen van een schadevergoeding voor de letselschade aan uw lichaam en psychische gesteldheid. Vaak wordt de psychische impact van een ernstig ongeluk onderschat door betrokkenen. Zo kunt u na een ongeval sneller te maken krijgen met een depressie, of bijvoorbeeld met een ernstige angststoornis. Dergelijke psychische problemen kunnen uw dagelijkse doen en laten ernstig belemmeren.

Diensten van een schade advocaat

Een schade advocaat kan u op verschillende manieren helpen. Vaak zal een schade advocaat eerst een inschatting maken van de letselschade na het ongeval. Dit is, zoals reeds beschreven werd, een combinatie van de fysieke schade aan uw lichaam en psychische schade. Op basis van deze inventarisatie kan een schade advocaat bepalen of en in welke mate u recht heeft op een schadevergoeding van de schuldige bij het ongeval. Dit bepaalt ook of het de moeite waard is om naar de rechter te stappen.

 

U heeft onder meer recht op een financiële vergoeding als u als gevolg van het ongeval arbeidsongeschikt bent geraakt. In dit geval kunt u een groot deel van uw leven niet meer werken, waardoor u inkomsten misloopt. Om uw vaste lasten te kunnen blijven bekostigen, zal de rechter u in zo’n geval een financiële vergoeding toekennen. Een schade advocaat helpt u bij het maximaliseren van deze vergoeding.